Oudercursussen - TOS

 

 

 

 

 
 

 

Oudercursussen - TOS

Lees voor

Ouders en andere opvoeders zijn de belangrijkste personen in het leven van een kind. We weten dat kinderen het meest leren als zij thuis door hun ouders geholpen worden. In de behandeling spelen ouders daarom een belangrijke rol.  Veel ouders hebben behoefte aan extra kennis en vaardigheden om te communiceren met hun kind met een Taalontwikkelingsstoornis. Om die reden zijn verschillende cursussen en bijeenkomsten onderdeel van de behandeling. De cursussen en bijeenkomsten zijn voor ouders/verzorgers van kinderen met een vermoeden van een taalontwikkelingsstoornis (TOS) die in behandeling zijn bij de NSDSK. 

Cursusaanbod

Als je kind in behandeling is bij de NSDSK dan word je automatisch uitgenodigd voor de onderdelen van het ouderprogramma door de logopedist van de behandelgroep tijdens of na de intake. Het gaat hierbij onder meer om de cursus, ‘Praten doe je met z'n tweeën’, de workshop 'Ervaar TOS' en de gebarenlessen ‘Nederlands ondersteund met gebaren’. De NSDSK geeft de cursussen meerdere keren per jaar op verschillende locaties. Hierdoor kun je zo snel mogelijk beginnen aan een cursus. Je volgt een bijeenkomst altijd in een groep met andere ouders. Zie onderstaande kopjes voor meer informatie per onderdeel van het ouderprogramma.

‘Praten doe je met z'n tweeën’

Je leert vaardigheden waarmee je thuis de taalontwikkeling kunt helpen verbeteren. We richten ons in deze cursus op de dagelijkse dingen die je met je kind doet. Dit ouderprogramma is ontwikkeld door het Hanen Centre.


 

‘Ervaar TOS’

Na het volgen van deze workshop heb je ervaren waar iemand met een taalontwikkelingsstoornis tegen aanloopt in allerlei dagelijkse situaties. Je wordt bewuster van je handelen als ouder of grootouder.

 

 

‘Nederlands ondersteund met gebaren’ - Online

Tijdens deze lessen leer je de belangrijkste ondersteunende gebaren. In de behandeling worden dezelfde gebaren gebruikt. Met het volgen van deze lessen kun je de gebaren dus ook thuis gebruiken wanneer je met je kind praat. Het gebruik van gebaren helpt je kind om taal beter te begrijpen en zichzelf beter duidelijk te maken.

Volg de gebarenlessen nu online!

 

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Afdeling Vroegbehandeling, Unit TOS van de NSDSK via telefoonnummer 020-5745945 of een email sturen naar nsdsk@nsdsk.nl.

'Het is verwonderlijk hoeveel je kan leren als iemand je open deuren vertelt. Je gaat de dingen die je doet zien en dan kan je dit bijsturen' - Vader van Nikolaas (3;4 maanden) Deelnemer oudercursus

Contact

 

NSDSK Algemeen

    020-5745945

    nsdsk@nsdsk.nl

   Lutmastraat 167
1073 GX Amsterdam

 

Audiologisch Centrum
Holland Noord

    072-5141050

    achn@nsdsk.nl

   De Vliegerstraat 1a
1816 KD Alkmaar

 

 

Spraaktaalcentrum
Amsterdam Noord

   020-5745920

   stan@nsdsk.nl

   Noordeinde 124B
1121 AL Landsmeer

 

 

Volg ons op