Oudercursussen - TOS

 

 

 

 

 
 

 

Oudercursussen - TOS

Lees voor

Ouders en andere opvoeders zijn de belangrijkste personen in het leven van een kind. We weten dat kinderen het meest leren als zij thuis door hun ouders geholpen worden. In de behandeling spelen ouders daarom een belangrijke rol.  Veel ouders hebben behoefte aan extra kennis en vaardigheden om te communiceren met hun kind met een Taalontwikkelingsstoornis. Om die reden zijn verschillende cursussen en bijeenkomsten onderdeel van de behandeling. 

Cursusaanbod

Als uw kind in behandeling is bij de NSDSK dan wordt u automatisch uitgenodigd voor de twee cursussen, ‘Praten doe je met zijn tweeën’ en ‘Nederlands ondersteund met gebaren’. De NSDSK geeft de cursussen meerdere keren per jaar op verschillende locaties. Hierdoor kunt u zo snel mogelijk beginnen aan een cursus. De cursussen zijn wekelijks, bestaan uit zes bijeenkomsten en duren twee uur. U volgt een cursus altijd in een groep met andere ouders.

'Het is verwonderlijk hoeveel je kan leren als iemand je open deuren vertelt. Je gaat de dingen die je doet zien en dan kan je dit bijsturen' - Vader van Nikolaas (3;4 maanden) Deelnemer oudercursus

Voorwaarden

De cursussen zijn onderdeel van de behandeling. Om behandeling te krijgen moet er onderzoek zijn gedaan naar het gehoor en de spraak-taalontwikkeling. Op basis van de verwijzing kunt u de cursussen volgen.

Actuele cursussen

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Afdeling Vroegbehandeling, Unit TOS van de NSDSK via telefoonnummer 020-5745945 of een email sturen naar nsdsk@nsdsk.nl.

Contact

 

NSDSK Algemeen

    020-5745945

    nsdsk@nsdsk.nl

   Lutmastraat 167
1073 GX Amsterdam

 

Audiologisch Centrum
Holland Noord

    072-5141050

    achn@nsdsk.nl

   De Vliegerstraat 1a
1816 KD Alkmaar

 

 

Spraaktaalcentrum
Amsterdam Noord
   020-5745920
   stan@nsdsk.nl
   Noordeinde 124B
1121 AL Landsmeer

 

Spraaktaalcentrum
Amsterdamse Poort

   020-2382571

   stap@nsdsk.nl

   Hofgeest 343
1102 ER Amsterdam

 

 

Volg ons op