Oudercursussen - TOS

 


Oudercursussen - TOSLees voor

Ouders en andere opvoeders zijn de belangrijkste personen in het leven van een kind. We weten dat kinderen het meest leren als zij thuis door hun ouders geholpen worden. In de behandeling spelen ouders daarom een belangrijke rol.  Veel ouders hebben behoefte aan extra kennis en vaardigheden om te communiceren met hun kind met een Taalontwikkelingsstoornis. Om die reden zijn verschillende cursussen en bijeenkomsten onderdeel van de behandeling. De cursussen worden op een locatie van de NSDSK gegeven.

Cursusaanbod

Als uw kind in behandeling is bij de NSDSK dan wordt u automatisch uitgenodigd voor de onderdelen van het ouderprogramma door de logopedist van de behandelgroep tijdens of na de intake. Het gaat hierbij onder meer om de cursus, ‘Praten doe je met z'n tweeën’, de workshop 'Ervaar TOS' en de gebarenlessen ‘Nederlands ondersteund met gebaren’. De NSDSK geeft de cursussen meerdere keren per jaar op verschillende locaties. Hierdoor kunt u zo snel mogelijk beginnen aan een cursus. U volgt een bijeenkomst altijd in een groep met andere ouders. Zie onderstaande kopjes voor meer informatie per onderdeel van het ouderprogramma.

‘Praten doe je met z'n tweeën’

U leert vaardigheden waarmee u thuis de taalontwikkeling kunt helpen verbeteren. We richten ons in deze cursus op de dagelijkse dingen die u met uw kind doet. Dit ouderprogramma is ontwikkeld door het Hanen Centre.

Klik hier voor meer informatie.

‘Ervaar TOS’

Na het volgen van deze workshop heeft u ervaren waar iemand met een taalontwikkelingsstoornis tegen aanloopt in allerlei dagelijkse situaties. U wordt bewuster van uw handelen als ouder of grootouder.

Klik hier voor meer informatie over de workshop Ervaar TOS.

‘Nederlands ondersteund met gebaren’ - Online

Tijdens deze lessen leert u de belangrijkste ondersteunende gebaren. In de behandeling worden dezelfde gebaren gebruikt. Met het volgen van deze lessen kunt u de gebaren dus ook thuis gebruiken wanneer u met uw kind praat. Het gebruik van gebaren helpt uw kind om taal beter te begrijpen en zichzelf beter duidelijk te maken.

Volg de gebarenlessen nu online! Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Voorwaarden

De cursussen zijn onderdeel van de behandeling. Om behandeling te krijgen moet er onderzoek zijn gedaan naar het gehoor en de spraak-taalontwikkeling. Op basis van de verwijzing kunt u de cursussen volgen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Afdeling Vroegbehandeling, Unit TOS van de NSDSK via telefoonnummer 020-5745945 of een email sturen naar nsdsk@nsdsk.nl.

'Het is verwonderlijk hoeveel je kan leren als iemand je open deuren vertelt. Je gaat de dingen die je doet zien en dan kan je dit bijsturen' - Vader van Nikolaas (3;4 maanden) Deelnemer oudercursus

Contact


NSDSK Algemeen

   020-5745945

    nsdsk@nsdsk.nl

     Lutmastraat 167
1073 GX Amsterdam
Audiologisch Centrum Holland Noord

    072-5141050


    achn@nsdsk.nl

   De Vliegerstraat 1a
1816 KD AlkmaarVolg ons op