E-learning Taalontwikkeling 

in de kinderopvang

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

NSDSK cursus

   Elk gewenst moment

   30 minuten

   Gratis

   TOS

E-learning Taalontwikkeling in de kinderopvang

    Elk gewenst moment

     30 minuten

      Gratis

    TOS

Lees voor
Lees voor

Fantastisch he! Werken met jonge kinderen. Op de groep is het altijd gezellig. Maar toch is er een kind waar je zorgen over maakt, omdat hij nog niet zo goed praat. Zou het iets te maken hebben met zijn taalontwikkeling? In deze e-learning leer je over taalontwikkeling van jonge kinderen en wat daarin mis kan gaan.

Voor wie

Deze e-learning is bedoeld voor professionals die werken met jonge kinderen. Bijvoorbeeld als je werkt als gastouder, in de kinderopvang of op een peuterspeelzaal.

E-learnings

In de online modules nemen we je mee in de taalontwikkeling van jonge kinderen. En leren we je meer over de kenmerken van een taalachterstand en een taalontwikkelingsstoornis. In de laatste module leer je op welke manier jij kunt helpen om kinderen met taalproblemen de juiste zorg te laten krijgen.

Klik op een van de oranje knoppen om de e-learning te kunnen volgen. Je vult je mailadres in en je komt daarna direct in het scherm waarin de e-learning te volgen is. De modules zijn los van elkaar te volgen, maar we raden je aan om ze alle drie te doen en de volgorde aan te houden. Veel plezier!

 

Certificaat

Aan het einde van de e-learning kun je je persoonlijke certificaat van voltooiing downloaden. 

Organisaties

We hebben een interessant pakket samengesteld voor kinderopvangorganisaties. Met onder andere een jaarlijks webinar met Q&A voor medewerkers en een direct lijntje met de deskundige. Interesse? Neem contact op via 020-574 59 45 of academie@nsdsk.nl.
Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op via 020-574 59 45 of academie@nsdsk.nl.

 

Taalmeter

Om de taalontwikkeling onder de aandacht te houden heeft de NSDSK een Taalmeter ontwikkeld. Op de taalmeter zijn de minimum spreeknormen naast de gemiddelde leeftijd bij de lengte gezet. Download de Taalmeter op A4 (op 100%) en plak aan elkaar. Hang de Taalmeter aan de muur, meet het kind en bekijk gelijk wat de minimum spreeknormen zijn. 

Wat vinden deelnemers?

"Leuk om op deze manier een kort maar wel belangrijk overzicht te leren over de taalontwikkeling van een jong kind. Dit mag zeker meer! "

"In mijn werk en in mijn privé kom ik in aanraking met kinderen en taalontwikkeling. Op zich weet ik al veel, aar dit werkte toch zeer verhelderend. Heel duidelijk, overzichtelijk en informatief. Heb het gedeeld met mijn team. Dank jullie wel."

"Heel informatief, echte eye openers. Dank jullie wel. Ik ga dit zeker met heel veel pedagogisch medewerkers in de peuteropvang delen."

Inschrijfdata: